Міністр фінансів США наступного тижня відвідає Україну

Міністр фінансів США Джейкоб Лью (Jacob Lew) після участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія), на який він відбуде 22 січня, відвідає Україну

Про це повідомляється в анонсі Мінфіну США, поширеному в ніч на п'ятницю, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Після участі у форумі міністр Лью відвідає інші країни Європи, включаючи Україну, де зустрінеться з високопоставленими урядовцями і обговорить додаткову американську допомогу, про яку заявлялося на цьому тижні", - повідомляється в анонсі.

Нагадаємо, 13 січня Мінфін США оголосив про готовність надати Україні додаткові кредитні гарантії в розмірі $ 1 млрд в першій половині поточного року за умови, що Київ продовжить проводити економічні реформи, узгоджені з Міжнародним валютним фондом (МВФ), з можливістю виділення ще $ 1 млрд таких гарантій у другій половині року.

Місія МВФ з підготовки чергового траншу фінансування України працює в Києві з 12 по 29 січня. Глава Фонду Крістін Лагард 15 січня в Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні знову зазначила, що необхідна додаткова міжнародна допомога для підтримки дій МВФ в Україні.

За різними даними, Україна у 2015 році потребує міжнародної фінансової допомоги в обсязі $15-20 млрд.