Під час сутичок демонстрантів з поліцією у Вірменії постраждали 14 осіб

Кількість постраждалих під час зіткнень між демонстрантами і силами правопорядку, що сталися вчора біля будівлі генконсульства Росії в Гюмрі, досягла 14 осіб. Вони були доставлені в міський медичний центр

За словами директора гюмрійского медцентру Армена Ісаакяна, були госпіталізовані 9 демонстрантів і 5 поліцейських, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"У демонстрантів були подряпини, у одного - опік першого-другого ступеня. Більшість з них вже виписалися з лікарні", - сказав Ісаакян.

За його словами, двоє поліцейських отримали черепно-мозкову травму.

"У одного був перелом, але головний мозок не постраждав, другий поліцейський поки проходить обстеження. Важкі травми в основному у поліцейських, у цивільних осіб травми більш легкі", - зазначив директор медцентру.

Відзначимо, під час акції правоохоронці затримали щонайменше десять демонстрантів

Нагадаємо, 14 січня в Гюмрі відбулася акція, учасники якої пройшли до будівлі консульства Росії, потім до обласної адміністрації та прокуратури, після чого попрямували до російської 102-ї військової бази. У ході взяли участь до 4 тисяч чоловік.

У Гюмрі 15 січня відбувся похорон вбитих. Попрощатися з ними прийшли тисячі людей. Пізніше розпочалися сутички протестувальників із поліцією. Правоохоронці застосували проти учасників мітингу світлошумові гранати.

Біля будівлі посольства Росії в Єревані 15 січня також відбувся мітинг з вимогою передати вірменським правоохоронним органам російського солдата Валерія Пермякова, затриманого за вбивство сім'ї з 6 чоловік в Гюмрі. Учасники акції мали намір на знак протесту спалити прапор Росії прямо перед посольством, але поліція перешкодила їм це зробити.

Сім'я з 6 осіб, у тому числі дворічна дівчинка, була вбита в Гюмрі вранці 12 січня. Підозрюваний у вбивстві Валерій Пермяков був затриманий при спробі перетнути кордон Вірменії з Туреччиною. На допиті Пермяков дав свідчення.