Президент ПАРЄ закликала негайно звільнити Савченко

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер закликала негайно звільнити з полону українську льотчицю і члена Асмаблеї Надію Савченко та інших військовополонених

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Я закликаю до негайного звільнення усіх (військовополонених), і серед цих осіб я також включаю льотчицю Надію Савченко, яка в даний час утримується російською владою. Пані Савченко тепер призначена до української делегації в Парламентській Асамблеї і є багато підстав для її звільнення, не в останню чергу з гуманітарних міркувань, оскільки стан її здоров'я продовжує погіршуватися в результаті її голодування", - наголосила Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Анн Брассервона.

Брассер заявила, що має намір обговорити це питання з російською владою.

Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада України ухвалила звернення до лідерів країн Заходу і ПАРЄ щодо сприяння звільненню української льотчиці Надії Савченко.

Українська льотчиця, яку незаконно утримують під вартою у Росії голодує вже 34 день, за словами її адвоката Марка Фейгіна, перебуває у важкому стані.

Сама ж Надія Савченко повідомила, що готова до безстрокового голодування.

Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії "Батьківщина". Крім того, 25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала українську льотчицю Надію Савченко до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.