Рада не підтримала поправку Ляшка в "антиКоломойський" закон

Верховна Рада не проголосувала за включення до порядку денного законопроекту 1778 Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо зниження відсоткової ставки для кворуму) , який повинен був відкоригувати прийнятий раніше "антиКоломойський" закон Ляшка

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Нагадаємо, Верховна Рада України раніше підтримала законопроект про внесення змін до статті 41 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави).

Цим законом знижується кворум проведення загальних зборів акціонерних товариств до 50%+1 акція. Зараз для зборів потрібний кворум на 60% голосуючих акцій.

Саме через це і виник конфлікт з "Укрнафтою" в якому Ігорь Коломойський не хоче виплачувати дивіденди державі. Акціонерні збори "Укрнафти", на яких збираються обговорити питання розподілу дивідендів постійно переносяться через не можливість збору потрібних учасників, яких, за повідомленням ЗМІ, контролює Коломойський. 

Але за словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка прийнятий парламентом закон не стосується "Укрнафти".

"Прикро, що прийнятий закон не стосується компанїі "Укрнафта", так як приймався в попихах. Я прошу внести зміни парламентом в цей закон. Я звертаюся з проханням, коли голосуються закони, щоб закон не мав двозначних тлумачень і щоб уряд не ходив по судам і роками не витягував мільярди коштів", - повідомив він.