Саакашвілі радить залучати західних військових інструкторів

Екс-президент Грузії Міхєїл Саакашвілі вважає необхідним залучити для підготовки українських захисників західних інструкторів і не зменшувати силовий опір

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV

"Потрібно тримати оборону, швидко, по ходу міняти план дій ЗСУ. Я думаю, що потрібно терміново залучати західних інструкторів і тих, які проходили західну школу. Вони можуть протягом двох, трьох місяців перепідготувати українських солдатів", - порадив Саакашвілі і додав: "Але з іншого боку, дуже сильний бойовий дух і просто потрібно зараз по ходу перебудовуватися і по ходу поліпшуватися. Я думаю, що якісь зрушення вже в цьому напрямку є і на них потрібно побудувати нову структуру Збройних Сил". 

За словами грузинського лідера у вигнанні, якщо послабити опір, то гаряча війна переросте у довготривалий конфлікт. 

"Крім того, без сильного військового опору ця історія ніколи не закінчитися. У Росії є маленький ліміт - які жертви російське суспільство готове витерпіти. Навіть в Афганістані, коли була війна, люди вважали, що там гинули всі, хоча там загинуло близько 15 000 на багатомільйонну країну. Росія майже в три рази менше, і як тільки туди ще більше піде "вантажу-200", у них дуже швидко цей ліміт закінчиться, - вважає Саакашвілі і наголошує, що сьогодні у Путіна можливість для маневрів дуже обмежена.

На його думку, офіційна, відкрита війна Росії з Україною дуже не популярна, на відміну від війни з Грузією.

"Чому він у 2008 році зайшов з усією армією в 100 000 осіб? Війну Грузії легше було продати, війну з Україною дуже важко буде російському суспільству згодувати, а неоголошена війна має свої великі мінуси для тих, хто її веде. А мінуси в тому, що люди не будуть терпіти, коли тут будуть гинути російські солдати" - сказав Саакашвлі і резюмував, що потрібно просто протриматися.

"І чим більше ви протримайтеся, тим швидше буде перемога", - наголосив він.