У Нью-Йорку колишній професор пограбував банк заради експерименту

Колишній професор Массачусетського технологічного інституту Джозеф Гіббонс пограбував банк у Нью-Йорку заради експерименту

61-річний Гіббонс увірвався в банк зі зброєю та сріблясто-рожевою камерою, на яку знімав процес пограбування, і забрав з каси тисячу доларів, передає Еспресо.TV з посиланням на "Лента.ру".

Йому пред'явлені звинувачення в скоєнні пограбування. Гіббонс постане перед судом 14 квітня. Наразі він затриманий і перебуває у в'язниці. Про це повідомляє Time.

"Він робив дослідження для фільму. Це не злочин, це мистецтво", - поділився своїми міркуваннями співкамерник Гіббонса Кейлан Шерард.

"Я стояв перед банком якийсь час, збираючись з силами, намовляв на камеру монолог про причини здійснювати це і резони не здійснювати. Мабуть саме через те, що я довго знімав, батарейка почала сідати під час самого пограбування", - розповів Гіббонс. Також він зізнався, що його змусив піти на це відчай - у нього не було грошей, їжі та житла.

Після пригоди колишній професор повернувся додому і зателефонував своїм друзям, щоб розповісти, як все відбулося. Один із них повідомив у поліцію. Це був колишній студент Гіббонса. За словами самого професора, його товариш просто хвилювався за його душевний стан.