У "ДНР" вихваляються, що Росія їх "вчених" готова зробити "проФФесорами"

Новоспечені здобувачі "докторів" і "кандидатів наук" самопроголошеної “Донецької народної республіки” захищатимуть свої наукові роботи у російських вишах

Про це заявив так званий “міністр освіти і науки” “ДНР” Ігор Костенок, передає Еспресо.TV з посиланням на "УНН".

“Опираючись на допомогу Російської Федерації, ми отримали підтвердження, що аспіранти та докторанти, які підготували свої роботи, мають можливість провести відкритий захист своїх наукових досліджень у спецрадах вузів Росії”, – сказав Костенок.

За його словами, вже підготовлено список таких претендентів на здобуття наукового ступеня і їхніх робіт.

Нагадаємо, у терористичній організації “ДНР” заявляли, що з 1 січня 2015 року переходять на російські освітні стандарти. Також “ДНР” вже отримала 13 тонн російських підручників. Вчора "міністр" Костенов заявив, що учні самопроголошеної “Донецької народної республіки” будуть учитися по дореволюційній російській системі освіти.

Водночас, у Міністерстві освіти і науки України заявили, що будь-яку освітню й наукову діяльність, яка здійснюватиметься не у відповідності до вимог законів України, не може бути визнано, а будь-які дипломи, які видаватимуться “установами “ДНР” і “ЛНР”, не матимуть жодної юридичної сили.