У Росії хочуть позбавити волі хлопця на чотири роки за картинку із зображенням Ісуса Христа

Чоловік розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі "образливе зображення Христа" і супроводжував публікацію коментарем, що "виражає різко негативне, вороже ставлення до людей, які сповідують православ'я"

Тимура Шоева притягнуть до кримінальної відповідальності за публікацію в соцмережах знущального зображення Ісуса Христа, пише ТАСС.

За даними правоохоронного відомства, щодо Шоева порушено кримінальну справу і направлено до Жовтневого райсуду Іжевська.

Встановлено, що в січні 2013 року Шоев зі свого персонального комп'ютера розмістив на сторінці в одній з соцмереж образливе зображення Ісуса Христа і супроводжував публікацію коментарем, що "виражає різко негативне, вороже ставлення до людей, які сповідують православ'я".

У січні 2014 опубліковане зображення рішенням суду було визнано "екстремістським матеріалом, оскільки мало негативний психологічний вплив на релігійні почуття віруючих шляхом приниження їхньої гідності", зазначили в прокуратурі.

За вчинення цього злочину передбачено покарання від штрафу в розмірі 100 тис. рублів до чотирьох років позбавлення волі.