Штаб АТО: Новий термінал аеропорту під контролем української армії

У штабі антитерористичної операції підтвердили, що новий термінал Донецького аеропорту знаходиться під контролем українських вояків

Про це під час брифінгу заявив речник штабу АТО Леонід Матюхін, передає Еспресо.TV.

"Донецький аеропорт перебуває під контролем українських військових. Тут після 20.00 спостерігається відносне затишшя. Опівночі бойовики обстріляли метеовежу з РСЗВ "Град" і після цього до самого ранку вогонь не відкривали",- заявив Матюхін.

Також повідомляється, що до півпершої ночі з артилерії та реактивних систем залпового вогню обстрілювались найближчі до летовища населені пункти, після чого також настало затишшя. Найбільше від обстрілів бандформувань постраждали Піски та Тоненьке.

Крім того, речник підкреслив, що ситуація, яка вчора склалася навколо цього стратегічного об'єкту, ще раз підкреслила, що не можна довіряти жодним заявам терористів.

"Вони бандити, які взагалі живуть в своєму уявному світі. Ми вибрали інший шлях, шлях цивілізації, тому взагалі немає сенсу звертати уваги на їх заяви",- зазначив Матюхін.

Нагадаємо, як повідомлялося вчора, бойовики масивно обстрілюють позицій сил АТО в Донецькому аеропорту, двоє українських військовослужбовців загинули.

Сьогодні вранці координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомив, що після невдалих штурмів та значних втрат в Донецькому аеропорту терористи відступили в район Спартака.

В свою чергу російські ЗМІ продовжуть поширювати інформацію про те, що терористи захопили обидва термінали аеропорту Донецька. Бойовики розповідають, що "найближчим часом силовики покинуть термінал і підуть коридором, який їм надали ополченці".