Європарламент визнав терактом обстріл автобусу під Волновахою

Депутати Європейського парламенту визнали, що обстріл пасажирського автобуса під Волновахою є актом тероризму

Про це заявив глава представництва України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв, передає   Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Вперше за останній рік євродепутати визнали, що події подібні трагедії під Волновахою Донецької області - це акт тероризму", - зазначив Єлісєєв.

При цьому, за його словами, прийнята Європейським парламентом резолюція показала, що європейська спільнота на боці України.

"У цій резолюції чітко підтримано те, що будь-яка майбутня стратегія розвитку відносин ЄС з Росією має базуватися на безумовному визнанні територіальної цілісності і суверенітету України. Також на тому, що тільки після стабілізації на Донбасі і припинення незаконної анексії Криму може йти мова про полегшення режиму санкції щодо Росії ", - зазначив український посол, звертаючи увагу на те, що Європарламент також в черговий раз підтвердив перспективу членства України в ЄС, згідно з Лісабонською угодою.

Нагадаємо, 13 січня в результаті обстрілу бойовиками рейсового автобусу під Волновахою загинуло 13 людей, ще 17 отримали поранення.

 СБУ і прокуратура Донецької області кваліфікувала цей обстріл як теракт.