Бій за Донецький аеропорт триває. Сили АТО евакуюють поранених

Бойове зіткнення в Донецькому аеропорту, яке розпочалося близько 14-ї години, триває й досі. Наші військові прорвались до "кіборгів" та розпочали евакуацію поранених

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр АТО.

"Українські військові проводять заходи вогневого блокування противника з метою евакуації поранених з нового терміналу. В першу чергу вивозять тих, хто перебуває у важкому стані. Військові медики готові надавати пораненим всю необхідну допомогу. За необхідності, для доставки у відповідні медичні заклади, будуть задіяні авіаційні засоби", - поінформували у штабі.

Також повідомляється, що терористи застосовують усі наявні вогневі засоби, включаючи реактивну артилерію.

 О 16.30 бойовики обстріляли новий термінал аеропорту з "Граду".

Водночас радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що українські військові вивезли з території аеропорту 14 поранених. "З донецького аеропорту вивезли частину поранених. Не всіх, але частину вдалося", - сказав Бірюков, пише Gazeta.ru.

Він додав, що в української армії є план з вивезення решти поранених військових.

Крім того, у штабі АТО повідомлять, що терористи активно обстрілюють позиції українських військ поблизу розташованих біля аеропорту населених пунктів. Зокрема, протягом сьогоднішнього дня були обстріляні Опитне, Авдіївка, Піски, Гранітне, Мар’їнка, а з "Градів" - Тоненьке.

На інших напрямках, поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Кримське, Зайцево та Попасна, терористи  здійснювали обстріли з артилерії, танків та протитанковими керованими ракетами.

Загалом протягом дня, з 6.00 до 18.00,  штаб АТО зафіксував 43 обстріли, три з яких велися безпосередньо по мирних населених пунктах.

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомлялося, що в аеропорту Донецька поновилися бойові дії.

Бойовики просили "кіборгів" дати можливість забрати "200-х", вбитих під час боїв за аеропорт.