До Польщі на реабілітацію поїдуть 40 поранених воїнів АТО

40 поранених бійців АТО з Дніпропетровщини в лютому-березні цього року пройдуть реабілітацію в Польщі

Список бійців уже почала готувати дніпропетровська обласна комісія з питань консультування поранених учасників АТО, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили в прес-службі Дніпропетровської облради, до складу комісії входять представники обласної лікарні ім. Мечникова, госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни, об'єднання швидкої медичної допомоги, а також медичній академії Мінохоронздоров'я України. Для ефективності курсу реабілітації медики уточнюють діагнози, оцінюють стан і здатність хлопців перенести тривалу поїздку.

"Найголовніше для нас, щоб з польських здравниць хлопці повернулися здоровими. Польські колеги чекають не просто курортників, а поранених військових. Щоб їх швидко поставити на ноги, потрібно визначити правильні діагнози і розробити план реабілітації. Саме цим зараз і займаються дніпропетровські медики", - розповів журналістам голова Дніпропетровської облради Євген Удод.

Поранені бійці АТО впродовж місяця зможуть оздоровитися на курорті Лендек-Здруй.

За словами Удода згідно з домовленостями між облрадою і воєводством Нижня Сілезія цього року триває спільна робота з реабілітації військовослужбовців на польських курортах. У здравницях хлопцям нададуть повну медичну і психологічну допомогу.

Лікування відбуватиметься за рахунок сторони, яка приймає У листопаді минулого року в здравницях Лендек-Здруй і Щавно-Здруй проходила реабілітацію перша група із 45 осіб. Результатами оздоровлення задоволені й самі військові, і медики, які супроводжували курс лікування.