Fitch знизив рейтинги 30 російських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті та рейтинги боргових зобов'язань 30 російських банків на один щабель

Про це повідомляє прес-служба Fitch, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

Так, у список організацій, чий рейтинг був знижений, потрапили "Зовнішекономбанк" (зниження до BBB- з BBB), Россельхозбанк (ВВ+ до BBB-), Газпромбанк (ВВ+ до BBB-), "Росагролізінг" (BB до BB+), "Сбєрбанк Росії" (BBB- з BBB) і Національного клірингового центру (BBB- з BBB).

Крім того, були знижені до ВВВ- з ВВВ довгострокові РДЕ в іноземній валюті наступних установ: ЗАТ "Юнікредит Банк", ЗАТ "Райффайзенбанк", ЗАТ "Сітібанк", ВАТ "Нордеа Банк", "Danske Bank" (Росія), ВАТ "СЕБ Банк", ТОВ "HSBC Bank", ЗАТ "ІНГ Банк (Євразія)", Росбанк, банк "ДельтаКредит", "Русфінанс банк", "China Construction Bank" (Росія), "Банк Китаю" та ЗАТ "Credit Agricole".

Як пояснюється, проведені рейтингові дії слідують за зниженням суверенного рейтингу та перегляду країнової межі Росії. Fitch відзначає, що фінансова гнучкість Росії, й, отже, здатність надавати підтримку цим організаціям знизилася.

Нагадаємо, раніше Fitch знизило рейтинг "Газпрому", "Лукойлу", РЖД і ще 10 найбільших російських компаній.