Ісламісти можуть скоїти теракти в Берліні і Дрездені, - ЗМІ

Німецькі органи безпеки отримали інформацію про підготовку радикальними ісламістами терактів на території країни

Можливими цілями атак називаються вокзали в Берліні і Дрездені, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Як повідомляє інтернет-видання Spiegel Online, відразу декілька іноземних спецслужб передали відповідну інформацію своїм німецьким колегам.

Крім того, згідно з перехопленими спецслужбами даними листування декілька відомих міжнародних джихадистів, в цих колах обговорюється можливість проведення теракту під час чергової демонстрації руху Pegida.

"Ми сприймаємо відомості про можливі теракти максимально серйозно", - цитує видання високопоставленого співробітника служб безпеки. Як наголошується в повідомленні Spiegel Online, поліція буде більш посилено контролювати вокзали у велких  німецьких містах.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини у свою чергу зазначило, що відповідна інформація надходить в служби безпеки за "різними напрямами".

"Німецькі служби безпеки зроблять все необхідне, щоб забезпечити дієвий захист населення", - цитує агентство AFP главу МВС Німеччини Томаса де Мез’єра (Thomas de Maiziere). За його словами, "становище серйозне, є приводи для занепокоєння і необхідність вжити запобіжні засоби, але немає приводів для паніки і нагнітання страхів".

Нагадаємо, напередодні у німецькому місті Дрезден близько 10 тисяч людей взяли участь в акції протесту проти "ісламізації Заходу".