На Водохреща у Луганській області оголосять "режим тиші"

Губернатор Луганщини Геннадій Москаль заявляє, що 18 та 19 січня, на свято Водохреща, в Луганській області має бути повна вогнева тиша

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Москаля.

У прес-службі зазначили, що глава так званої "ЛНР" Ігор Плотницький направив голові Луганської ОДА  факсограму з пропозицією припинити вогонь на період свята, гарантуючи вогневу тишу зі свого боку.

"Москаль у своїй відповіді нагадав, що Збройні сили України відкривають вогонь тільки у відповідь на агресію бойовиків, тому у випадку припинення вогню незаконними збройними формуваннями на Луганщині буде повна вогнева тиша, що дасть змогу місцевим мешканцям та військовослужбовцям Збройних сил України зустріти свято в спокої та мирі", - зазначили в ОДА.

У зв’язку з цим Москаль запрошує всіх патріотично налаштованих українців похреститися на свято в Сіверському Донці – річці, по руслу якої проходить значна частина лінії розмежування між контрольованою Україною територією Луганської області та самопроголошеною "ЛНР".

Нагадаємо, раніше Москаль повідомляв, що у Луганській області через постійні обстріли Щастя закрито пропускний пункт у бік так званої "ЛНР".