Пісні фінських рокерів з синдром Дауна, які подали заявку на участь в "Євробаченні"

Колектив панків з Фінляндії під назвою Pertti Kurikan Nimipäivät (скорочено PKN) має намір виступити на головному музичному конкурсі Європи – "Євробаченні", який цього року пройде у Відні

Гурт Pertti Kurikan Nimipäivät ("Іменини Пертті Курікка") був заснований в 2009 році в творчій майстерні Гельсінського соціального центру для інвалідів. Саме в день своїх іменин гітарист і автор музики гурту Пертті Курікка вирішив почати грати хардкор-панк, звідси і назва.

На момент створення колективу всім його учасникам було близько сорока років. Пісні PKN присвячені, в основному, різним проявам соціальної несправедливості, а також "проблемам, з якими учасникам команди доводиться стикатися щодня".

У 2011 році після випуску дебютного EP Osaa eläimetkin pieree Pertti Kurikan Nimipäivät стають відомими за межами Фінляндії.

Після цього гурт вирушає в тур по Німеччині та Норвегії, а в кінці 2014 вдруге відвідує Британію, де виступає разом з легендарним гуртом Hard Skin.

У 2012 році фінський режисер Юкка Карккайнен зняв документальний фільм про PKN "Синдром панка" (The Punk Syndrome). Картина отримала приз глядацьких симпатій на кінофестивалі в Тампере 2012 року, а також висувалася Фінляндією на кінопремію Північної Ради.

За головного в групі поет Пертті. Інші учасники групи – "невихований" Карі, "тихий" Тоні, який грає на ударних як демон, а також Самі, у якого як і у Тоні, діагностований синдром Дауна. 

Нагадаємо, раніше Еспресо.TV повідомляло, що разом з рокерами від Фінляндії цього року подано ще 17 заявок на конкурс.