Порошенко: Для безпеки у світі Росія має стати частиною ЄС

Президент України Петро Порошенко вважає, що Росія повинна також стати членом Євросоюзу, щоб створити абсолютно нову систему безпеки у світі

Про це він заявив під час свого виступу в Університеті Цюріха, передає передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"За 10-12 років чи Європа бачить себе досить сильною, аби протистояти викликам? Чи буде Європа краща з українським потенціалом? Треба зрозуміти, що бажання України приєднатися до ЄС – це не проти Росії. Я, чесно кажучи, вважаю, що й Росія має бути членом Європи. Таким чином буде сформована абсолютно нова система безпеки у світі", - сказав він.

На переконання Порошенка, Україна скоро вже не буде "буферною зоною" і стане справжньою частиною Європейського Союзу.

"Поки ми перебуваємо в буферній зоні, Україна провокує Росію, тому що Росія бажає встановити свій статус-кво і не бажає встановлювати європейські цінності. І ми повинні зробити все, щоб Україна стала частиною Європи. Навіть якщо Росія не стане європейським членом, цей процес призведе до того, що буде широка демократизація в Білорусі, Молдові, Грузії та інших країнах", - наголосив президент.

Нагадаємо, як раніше передавало Еспресо.TV, під час виступу президента України Петра Порошенка в інституті Європи при Цюрихському університеті були присутні пропутінські провокатори, які намагалися зірвати виступ.