У Харкові оголошено спецоперацію з розшуку та затримання винуватців теракту, - Лубківський

Екстрене спільне повідомлення голови Служби безпеки Валентина Наливайченка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з приводу вибуху біля московського районного суду

Про це написав радник Голови СБУ Маркіян Лубківський у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Голова СБУ і Міністр внутрішніх справ у зв'язку з вибухом у Харкові повідомляють про створення окремого штабу, до якого увійшли представники СБУ, МВС та співробітники прокуратури.

У місті Харкові оголошено спецоперацію з розшуку та затримання правопорушників. Здійснюються екстрені анти-терористичні заходи.

Ми просимо усіх зберігати спокій і витримку.

Разом з органами місцевого самоврядування надається невідкладна медична допомога постраждалим.
Станом на 21.45 в результаті вибуху постраждало 14 громадян, з них 4 у важкому стані і перебувають у лікарських закладах.

Як заявив Голова СБУ Валентин Наливайченко, "цей зухвалий злочин ми кваліфікуємо як терористичний акт. Всі сили і засоби нами спрямовано і сконцентровано на його розслідування. Про хід розслідування оперативно і постійно інформуватимемо громадськість", - повідомив Лубківський.

Нагадаємо, що у Харкові під будівлею суду пролунав вибух. Раніше повідомлялось, що постраждали 13 людей. Подробиці інциденту читайте тут.

У міліції попередньо кваліфікують цю подію, як теракт.

Біля московського районного суду у Харкові, де відбувся вибух, оперативники знайшли предмет із російським "триколором".