В анексованому Криму Бортко знімає фільм про Володимира Великого

У Севастополі за підтримки адміністрації російського президента Володимира Путіна стартував проект "Хреститель" - зйомки фільму про київського Князя Володимира

Про це повідомив у коментарі радіо "Росія сьогодні" чиновник із Севастополя Сергій Горбачов, пишуть "РИА Новости".

"Режисером картини став Володимир Бортко. Зйомки фільму стартували в Херсонесі 18 січня, біля Володимирського собору, на місці, де за переказами прийняв хрещення рівноапостольний князь Володимир та його дружина", - повідомив Горбачов.

Нагадаємо, у кінці лютого, початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього США і Європейський союз ввів низку економічних санкцій проти Росії. Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.

У листопаді минулого року президент Росії Володимир Путін заявив, що Крим було окуповано, щоб "встати біля своєї духовної купелі", адже за легендою у Херсонесі хрестився князь Володимир Великий.

Нагадаємо, у 2009 році Володимир Бортко зняв фільм "Тарас Бульба".  У грудні 2014 року Державне агентство України з питань кіно відмовило фільму у прокатному посвідченні за викривлення історичних подій, фальсифікацію та дискредитацію української національної ідеї та загальну антиукраїнську спрямованість.