Вибух у Харкові визнано терактом

Вибух біля будівлі Московського районного суду Харкова це заздалегідь підготовлений і спланований терористичний акт

Про це заявив на своїй сторінці у "Фейсбуці" радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко, передає Еспресо.TV

"Після огляду слідчими та експертами місця злочину, з'ясувалося що вздовж доріжки, яка вела від будівлі суду, в землі було замасковано вибуховий пристрій, який спрацював після того, як повз нього почала проходити велика група проукраїнських патріотів присутніх на суді по зміні запобіжного заходу їхньому товаришеві Соколову", - написав він. 

Ха словами Геращенка, терористи знали, що на цей суд, як і минулого разу, прийде велика група підтримки з українських патріотів і заздалегідь спланували свою акцію.

"Вважаю цей терористичний акт відповіддю Путіна і його терористів на вчорашній багатотисячний марш харків'ян проти терору", - наголосив радник Авакова. 

"Упевнений, що особи, які мали відношення до організації даного теракту будуть спіймані і отримають довічні терміни тюремного ув'язнення, так само як їхні уже спіймані побратими по терористичному цеху, які організували теракт в пабі на вул. Римарській в Харкові!, - зауважив Геращенко. 

Він закликав всіх українців об'єднатися в боротьбі з тероризмом та сприяти МВС, СБУ та іншим органам влади у запобіганні терактів. 

"Критикуючи, - допомагати конкретними справами та інформацією про терористів та їхніх посібниках", - написав він. 

Також, радник міністра внутрішніх справ звернувся до членів терористичного угруповання, що організувало сьогоднішній теракт в Харкові з закликом повідомити міліції про організаторів і виконавців, щоб отримати індульгенцію від правоохоронців. 

"Той з Вас, хто перший донесе на інших учасників групи, буде звільнений від відповідальності за вчинення даного терористичного акту, якщо він здасть своїх подільників і тих, хто допомагав у підготовці та здійсненні даного теракту. Я гарантую!

Ну, а Харків своє ставлення до терактів і терористів показав учора на багатотисячному марші проти терору. Харків'яни терористів не бояться!", - зазначив Антон Геращенко. 

Нагадаємо, у Харкові у понеділок ввечері під будівлею суду пролунав вибух. Постраждали люди. За попередніми даними поранено 6-ро людей, 2 із них у важкому стані. 

У своєму першому коментарі після вибуху Антон Геращенко просив не поспішати з висновками щодо кваліфікації вибуху у теракт.