За кілька тижнів Україна матиме "дорожню карту" реформ, - єврокомісар

Єврокомісія намагається надати Україні максимальну допомогу в здійсненні необхідних реформ, відповідну "дорожню карту" буде створено за "кілька тижнів"

Про це заявив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган у Брюсселі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Найкраще - досягнути успіху в економічному плані і пізніше - в соціальному плані", - сказав комісар 

Він зазначив, що український уряд надав амбітну програму реформ, і зараз Єврокомісія та уряд України працюють над створенням конкретної "дорожньої карти" щодо їхньої реалізації.

Ган наголосив, що ця програма буде включати щоквартальні етапи, що дозволить краще оцінювати досягнутий прогрес, а також швидше визначати проблемні питання, які потребують підвищеної уваги.

"Це (створення програми, – Ред.) повинно бути завершено через кілька тижнів. Оскільки наша ідея - провести відому конференцію інвесторів в кінці першого-початку другого кварталу", - сказав єврокомісар.

Нагадаємо, ще на початку минулого року Верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон заявляла, що ЄС чекає від нового українського уряду план економічних реформ для визначення необхідної міжнародної фінансової допомоги.