Генпрокуратура вручала Попову нове повідомлення про підозру

Головне слідче управління Генпрокуратури вручило нове повідомленням про підозру у ще одному провадженні колишньому голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову

Про це повідомив його адвокат Микола Карнаух, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

"Сьогодні нас запросили в Головне слідче управління ГПУ, вручили нове повідомлення про підозру по новому кримінальному провадженню, відомості про яке вони вчора, тобто 19.01.2015 р. внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - повідомив адвокат

Він пояснив, що у новій підозрі дії екс-голови КМДА кваліфікують за ч.2 ст.28 і ст. 340 ККУ (група осіб за попередньою змовою перешкоджала проведенню мітингу), а також ч.5 ст.27 ККУ і ч.3 ст.365 ККУ.

За словами адвоката, Олександра Попова допитали. Під час допиту Попов вчергове заявив, що ніяких протиправних дій не скоював, ні з ким і ні в які змови не вступав.

"Нам також повідомили про завершення досудового розслідування по цьому кримінальному провадженню 20.01.2015 року та про відкриття доступу для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Готується обвинувальний акт і матеріали до суду, які не містять доказової базі в інкримінованих йому злочинах, все базується тільки на припущеннях...грубо порушенні норми як матеріального так і процесуального права тільки відносно одного Попова, очевидно на їх точку зору як головного винуватця", - сказав він.

Як відомо, 12 лютого 2014 року провадження щодо Попова, Сівковича та інших осіб, що підпадають під дію Закону України "Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", були закриті за рішенням Печерського суду.

Водночас, 2 квітня цього року Апеляційний суд Києва за скаргою потерпілого громадянина Польщі Яцека Забродські скасував рішення Печерського суду, яким екс-голова КМДА Олександр Попов та екс-заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович були звільнені від кримінальної відповідальності відповідно до закону про амністію. І справу було направлено на повторний розгляд у суд першої інстанції.

Крім того, Генпрокуратура відкрила нові кримінальні провадження щодо Попова, Сівковича, Клюєва та інших, які причетні до силового розгону студентів у ніч на 30 листопада на столичному Майдані Незалежності.