Медведєв жаліється, що Росію витіснили з "Південного потоку"

Прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що рішення Росії щодо призупинення будівництва газопроводу "Південний потік" не можна вважати політичним

"Південний потік" - це був хороший проект, ми над ним дуже серйозно працювали. І рішення, яке було прийнято Російською Федерацією, воно носить не політичний і вже тим більше не емоційний характер, це юридичне рішення", - наводить Росбалт слова Медведєва на зустрічі з главами Міненерго Олександром Новаком і "Газпрому" Олексієм Міллером.

Прем'єр додав, що спроби Росії почати роботу не закінчилися нічим. "Нас змусили піти з проекту", - вважає він.

Однак, на думку глави російського уряду, Росія готова до енергоспівпраці з ЄС на тих умовах, про які можливо домовитися. "Життя триває, є цілий ряд інших ідей. Ми готові до співпраці, але на тих умовах, про які ми зможемо домовитися", - додав Медведєв.

На будівництво газопроводу "Турецький потік" піде трохи більше часу, ніж планувалося витратити для створення "Південного потоку". Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Раніше глава "Газпрому" заявив під час зустрічі з новим заступником голови Єврокомісії з енергетики Марош Шефчович, що український транзитний потік буде перенесений до Туреччини. Однак, на думку керівника "Нафтогазу" Андрія Коболева, ідея Росії направити транзит газу в ЄС через Туреччину замість України не має економічного сенсу.