Сестра Надії Савченко прибула до Москви

Сестра народного депутата України і члена ПАРЄ Надії Савченко Віра прибула до Москви, де намагається отримати дозвіл Слідчого комітету Росії відвідати льотчицю, яка голодує вже 39 день

Про написав у Фейсбуці один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков, повідомляє Еспресо.TV.

"Зараз вона у Слідчому Комітеті, де їй обіцяли видати дозвіл на побачення з сестрою. Тільки що повідомила, що вони чекають перекладача, оскільки її хочуть спершу допитати. Я порадив їй не брати участь у допиті на таких умовах. А то вся ця торгівля - вранці свідчення, ввечері побачення - несерйозно. Ми передбачали щось в цьому роді. На випадок, якщо на Віру будуть вже дуже тиснути вчора я отримав у старшої Савченко заяву про те, що вона не заперечує проти участі її адвоката у допиті її сестри як свідка, оскільки між ними немає конфлікту інтересів. Це, звичайно, процесуальна екзотика і пряме запрошення СК спробувати вивести мене зі справи, але подивимося, може і не доведеться до цього вдаватися. Чекаємо розвитку ситуації", - пише Новіков.

Адвокат інформує, що Надія за п'ять тижнів голодування втратила 15 кг. Одяг на ній бовтається, запаморочення і слабкість присутні, але цукор в крові до критичного поки не впав. Їй тричі ставили крапельницю і обіцяли на цьому тижні "розглянути питання" про примусове годування. Але враховуючи, що до відкриття сесії ПАРЄ залишилося менше тижня, це не дуже ймовірно. Залізняку з Наришкіним належить просити асамблею повернути російської делегації слово - а тут їх колезі в горло запихають воронку - уявляєте, що їм, бідним, належить з цього приводу вислухати?

Нагадаємо, напередодні в МЗС України Радіо Свобода повідомили, що Віра Савченко отримала дозвіл російських слідчих органів на зустріч зі своєю сестрою Надією Савченко 20 січня.