У Криму продовжують затримувати людей за травневу акцію на підтримку Мустафи Джемілєва

У справі "третього травня" заарештований ще один кримський татарин

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Еспресо.TV з посиланням на "Кримську польову місію з прав людини".

"Сьогодні вдень (19 січня, - ред.) заарештували кримського татарина Едема Османова в районі села Міжводне Чорноморського району. Йому пред'явили звинувачення за ч.1 ст. 318 КК РФ "Застосування насильства відносно представника влади", яке він нібито винив 3 травня під час мітингу з зустрічі Мустафи Джемільова. Затриманого кримського татарина відвезли в управління внутрішніх справ Сімферополя, де він зараз і знаходиться.

Завтра вранці я як адвокат планую поїхати в слідчий комітет, щоб клопотати перед слідчим про запобіжний захід для нього у вигляді підписки про невиїзд або поручительства". - повідомив Еміль Курбедінов.

Раніше, в аналогічній справі було заарештовано 4 кримських татар, які від одного до двох місяців перебували в СІЗО. Зараз вони всі знаходяться вдома під підпискою про невиїзд або під поручительством. Щодо них поки проводиться досудове розслідування, коли відбудеться суд по цих справах поки невідомо.

6 вересня співробітники правоохоронних органів провели обшук у будинку Мустафи Османова, батька Едема. Мустафа Османов в грудні 2013 року на своєму автомобілі приїхав на Майдан Незалежності, привіз продукти і котел, щоб готувати плов для протестуючих в центрі Києва. Як повідомив тоді Едем Османов, формальним приводом для обшуку стало нібито пограбування магазину в Чорноморському районі.

Нагадаємо, 3 травня в Криму пройшли масові зібрання громадян. У цей день в Крим не пустили лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. На його зустріч зібралися кілька тисяч кримських татар. Для кримської влади це послужило приводом для виписки штрафів, проведення обшуків і арештів учасників.