Чуркін вважає, що Україна не розуміє миролюбства Путіна

Постійний представник Росії в Раді безпеки ООН Віталій Чуркін заявив, що Росія не отримала адекватну відповідь на свою "мирну" пропозицію

Про це він заявив у своєму виступі на Радбезі ООН у Нью-Йорку, передає Еспресо.TV

"15 січня президент Росії направив президенту України послання щодо неухильного виконання сторонами конфлікту "режиму тиші" і термінового початку відводу важких озброєнь від лінії зіткнення відповідно до Мінських домовленостей. Причому, згідно з тими координатами, на яких наполягала сама українська сторона. Я хочу це особливо підкреслити. Була передана таблиця з перерахуванням дій сторін за термінами відводу кожного виду ствольної та активної артилерії відповідно до графіка, до виконання якого закликала українська сторона. Крім того, Росія висловила свою готовність використовувати свій вплив на ополченців з тим, щоб цей варіант був прийнятий у дусі доброї волі і з метою уникнення жертв серед цивільного населення. А також запропонувала надати сприяння в організації спільно з ОБСЄ контролю за виконанням цих кроків", - заявив Чуркін. 

Замість того, виголосив Чуркін, щоб дати адекватну відповідь на цю пропозицію, українська сторона відновила артобстріли Донецька.