Псевдовлада Криму "націоналізувала" "Крименерго" Ахметова

Псевдовлада Криму прийняла рішення про націоналізацію ПАТ "ДТЕК Крименерго" з метою забезпечення енергобезпеки півострова

За відповідне рішення проголосувало 66 депутатів псевдопарламенту, передає "Крым.Информ".

"Після консультацій між мною і Володимиром Андрійовичем (Константиновим) мною було прийнято рішення про внесення пропозиції в Держрада Криму про націоналізацію публічного акціонерного товариства "Крименерго". Я впевнений, що кримчани сприймуть це рішення з ентузіазмом, всі ви знаєте про те, як працювало "Крименерго" в останні роки, особливо після приватизації: подвійне авансування платежів для підприємців, реальне вимагання грошей у різних підприємств під різними приводами", - заявив на засіданні парламенту псевдоголова Криму Сергій Аксьонов.

На його думку, держава зможе розпорядитися націоналізованим майном більш ефективно. "Вважаємо, що енергетика повинна знаходитися в руках держави, і в даному випадку наші дії обумовлені в першу чергу інтересами республіки, інтересами Росії", - зазначив Аксьонов.

Після цього депутати проголосували за націоналізацію "ДТЕК Крименерго".

ДТЕК, що входить в структуру СКМ українського олігарха Ріната Ахметова, в 2012 році перемогла в конкурсі з приватизації 45% акцій ПАТ "Крименерго". Після цієї угоди ДТЕК збільшила свою частку в "Крименерго" до 57,49%. 25% акцій "Крименерго" належало НАК "Енергетична компанія України". Власником ще 10,77% акцій була офшорна компанія Garensia Enterprises Limited / Кіпр /, яку пов'язують з бізнесменом Костянтином Григоришиним.