Росія має звільнити Надію Савченко 26 січня, - Тимошенко

Військовополонена Надія Савченко 26 січна має стати повноправним членом Парламентської асамблеї ради Європи та отримати дипломатичний імунітет

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає Еспресо.TV

"План "Батьківщини" полягав у тому, що Надія Савченко має стати народним депутатом України, а після цього від імені парламенту України набуває членства у Парламентській асамблеї ради Європи. Після того, як це буде підтверджено, а це відбудеться 26 січня, Надія Савченко набуває дипломатичного імунітету. Існує генеральна угода про привілеї ради Європи, в якій йдеться , що представники ради користуються імунітетом від арешту та кримінального переслідування. Ця угода ратифікована Росією, тому вона зобов’язана її виконувати",- розповіла Тимошенко.

За словами нардепа,  роз'яснювальний лист від ПАРЄ вже був переданий до Кремля.

"Ми їх оповістили, що 26 січня Надія має бути присутня на засіданні. Тому наша команда буде чекати  на її звільнення біля СІЗО",- підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, вчора сестра Надії Савченко Віра прибула до Москви, щоб зустрітися з сестрою у слідчому ізоляторі. Вона відмовилася давати свідчення в Слідчому комітеті Росії. 

Зазначимо, українська льотчиця Надія Савченко перебуває під арештом в Росії, де її звинувачують у загибелі двох російських журналістів. В Україні її вважають політв'язнем. Савченко була обрана народним депутатом Верховної Ради 8-го скликання від "Батьківщини". 15 грудня Савченко оголосила голодування.