Семенченко: В районі Бахмутки вкрай не вистачає бойової авіації

Використання української бойової авіації в районі 29-го та 31-го блокпостів поверне перевагу на бік українських військових

Про це сьогодні в ефірі Еспресо.TV сказав народний депутат від партії "Самопоміч" Семен Семенченко.

За його словами 31-ий блокпост був вчора залишений українським військами. 

"Цей 31-ий блокпост терористи обстрілювали зі всіх можливих систем. Інженерні споруди на ньому повністю зруйновані. У зв'язку з цим 24-а бригада відійшла далі",- розповів Семенченко.

Крім того, він повідомив про пересування російських військ в цьому напрямку. 

"Вчора через 31-ий блокпост пройшли колони російських військ та техніки до Жолобка. Там зафіксовано близько 400 кадрових російських військових. Цю інформацію підтверджують не тільки бійці 24-ої бригади, але й обладміністрація, куди звертаються мирни мешканці і розповідають про це",- зазначив Семенченко.

"Всю ніч спостерігалися колони російської техніки з Луганська в районі 5-7 кілометрів від 29-го блокпосту",- підкреслив Семенченко.

Крім того він розповів, що всю минулу ніч терористи обстрілювали 29-ий блокпост із танків та артилерії. Він повідомив про двох загиблих та сімох поранених українських бійців

На думку Семенченка, в цьому запеклому бої вкрай необхідно застосовувати українську бойову авіацію.

"Авіація змогла б прицільно знищити ворога і це б повністю змінило розподіл сил на цьому стратегічно важливому напрямку",- підкреслив Семенченко.