У НАТО стурбовані "незаконним військовим втручанням" Росії у справи України

Глава Військового комітету НАТО Кнуд Бартелс назвав дії Росії стосовно України серйозною причиною для стурбованості Північноатлантичного альянсу

Про це генерал заявив, відкриваючи 172-е засідання начальників генеральних штабів країн-членів Альянсу, яке розпочалося сьогодні в Брюсселі, повідомляє Росбалт.

"Незаконне військове втручання Росії в Україну залишається серйозною причиною для стурбованості, в той час як зростання нестабільності на півдні збільшує проблеми, які стоять перед Альянсом", - сказав Бартелса.

За його словами, засідання розпочнеться із заслуховування останньої інформації директора розвідувального відділу міжнародного військового штабу про стратегічні загрози східним союзникам і на південних кордонах. "Ця остання інформація дозволить забезпечити загальну обізнаність щодо ситуації для всіх 28 союзників і створить умови для зустрічі з нашими середземноморськими партнерами", - зазначив командувач.

Генерал заявив, що події на Україні "формують наше мислення щодо загроз безпеки НАТО". "Ми бачили в Україні використання гібридної війни, яка поєднує в собі традиційні, звичайні, воєнізовані операції, а також складну кампанію дезінформації. На саміті в Уельсі ми вирішили, як гарантувати, щоб Альянс грав свою роль в ефективному реагуванні", - підкреслив голова Військового комітету НАТО.

Ефективному реагуванню сприятиме поліпшення обміну інформацією, розробка сценаріїв навчань, спрямованих на реагування на гібридні загрози, зміцнення координації між НАТО та іншими організаціями, заявив він.