У Станиці Луганській точиться бій

Зараз у Станиці тривають бої із застосуванням автоматичної зброї на станції Кіндрашівська Нова

Як повідомили Еспресо.TV в прес-службі Луганської ОДА, загалом контрольована Україною територія Луганської області зазнала 31 обстріл бойовиків зі зброї різного виду. Найгарячіші точки – Станиця Луганська, Новотошківка та Нижнє Попаснянського району.

Новотошківку, яка розташована за два кілометри від 29-го блокпосту на Бахмутці, обстрілювали з артилерії та «Градів» цілу ніч. Є прямі влучення снарядів у житло, кілька будинків серйозно пошкоджені. Перебиті лінії електропередач, тому в селі відсутнє світло та центральна вода. Поранених і загиблих серед мирних мешканців немає.

Під інтенсивний обстріл із «Градів» потрапило с.Нижнє. Є прямі влучення в житлові будинки, три з них відновленню не підлягають. Інформація про потерпілих з’ясовується. В Чорнухиному один зі снарядів вибухнув на подвір’ї лікарні, вибиті вікна та двері, пошкоджений фасад. Ніхто з людей, на щастя, не постраждав. В селищі вже четверту добу немає світла, туди виїхали ремонтні бригади.

"В с.Артема поблизу Станиці Луганської внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджені дві електричні підстанції та насосна станція, вибуховими хвилями вибиті вікна в житлових будинках та сільській школі. В  сусідньому с.Плотина реактивними снарядами з «Градів» пошкоджені десять будинків (вибиті вікна, знесені дахи). Вчора вночі тривав обстріл із важкої артилерії та «Градів» і самої Станиці Луганської. В центральній частині внаслідок прямого влучення снаряду повністю зруйнований магазин «Катюша», крім того пошкоджені 10 будинків, п’ять із яких відновленню не підлягають. Поранених та  загиблих серед мирного населення немає. В райцентрі перебитий газопровід середнього тиску, селище, а також сусідні Валуйське, Макарове та Артема залишаються без світла та газу", - повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль..