Жінки більше схильні вірити в Бога та загробне життя, ніж чоловіки, - дослідження

Дві третини жінок вірять в Бога, у той час як серед чоловіків - лише менше половини

Вчені стверджують, що жінки більше схильні вірити в життя після смерті та в Бога, ніж чоловіки. 60% жінок переконані в існуванні загробного життя, і лише 35% чоловіків такої ж думки, пише The Daily Mail.

Разом з тим, дослідження показало, серед чоловіків атеїстами є 63%, а серед жінок – 36%. 

Автор дослідження Девід Воас також зауважив, що не завжди віра в Бога або невіра йдуть поруч з вірою в потойбічне життя. "Майже третина тих, хто вірить в Бога, не вірять у загробне життя", - сказав професор.

The Daily Mail

Дані його дослідження підтвердили те, що жінки є більш релігійними, а християнські церкви все більше покладаються саме на жінок як на вірян та служниць. Це може стати поштовхом до того, що більше жінок буде прийнято до сану священників.

Разом з тим, дослідник зазначив, що немає очевидної відповіді, чому саме серед жінок більше віруючих. 

Лондонський інститут освіти опитав 9000 респондентів. 60% жінок і 35% чоловіків, виявилося, вірять в життя після смерті. 54% чоловіків зазначили, що вони є атеїстами або агностиками. І лише 34% жінок зазначили те ж саме.

Але навіть між атеїстами жінками та чоловіками є різниця у поглядах: чоловіки атеїсти набагато частіше, ніж жінки, вірять в те, що не існує життя після смерті. 63% чоловіків-атеїстів та 36% жінок-атеїсток переконані, що земне життя – це кінець.