Клімкін: Росія на зустрічі "нормандської четвірки" пообіцяла вмовити терористів приїхати у Мінськ

Росія на зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" пообіцяла привезти лідерів "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" на переговори тристоронньої контактної групи в Мінськ

Зміст

 Про це в своєму Twitter написав міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає Еспресо.TV.

"Домовилися, що тристороння група збереться обговорити відведення зброї. Ми наполягали, і Росія обіцяла привезти туди Захарченка та Плотніцького", - написав він.

Клімкін зазначив, що інші пункти мінських угод Росія обговорювати не хоче.

"Ще РФ обіцяє поговорити з терористами. По суті, поговорити сама з собою", - сказав міністр.

Клімкін назвав зустріч у Берліні "Бородіним". "Дипломатична битва, в якій ніхто не виграв і не програв", - зазначив він.

У свою чергу, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр додав, що на зустрічі "нормандської четвірки" сторони домовилися про якнайшвидше проведення зустрічі контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми також були єдині в думці, що контактна група створить кілька робочих груп, які займатимуться важливими питаннями, в тому числі, забезпеченням доступу до гуманітарного постачання на сході України", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, вчора за результатами зустрічі глав МЗС у так званому "нормандському форматі" у Берліні була поширена  спільна заява, в якій сторони висловили занепокоєння спалахом бойових дій на Донбасі, закликали припинити вогонь, відвести важке озброєння, дотримуватися "режиму тиші" та просувати можливості встановлення миру на Донбасі.