Корея заявила про намір інвестувати в зернові та LNG-термінали України

Бізнес-спільнота Кореї хоче інвестувати у розвиток LNG-терміналів, зернових терміналів у морських портах та спільне з Україною виробництво швидкісних поїздів

Про це заявив посол Республіки Корея в Україні Сол Кьон Хун під час зустрічі з міністром інфраструктури України Андрієм Пивоварським, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

Посол повідомив, що бізнес-спільнота Кореї зацікавлена в інвестуванні в інфраструктуру України.

Зокрема, за його словами, це може бути співробітництво з розвитку LNG-терміналів, метро у Дніпропетровську, зернових терміналів у морських портах, спільне виробництво швидкісних поїздів тощо.

"Ми дуже "голодні" до інвестицій. За прогнозами експертів, Україна збільшить експорт зерна удвічі за три роки. Тому ми зобов’язані розвивати інфраструктуру - портову, залізничну, дорожню, щоб забезпечити цей експорт", - зауважив Пивоварський.

Він наголосив, що через події в Україні втрачено близько 20% економіки держави. Тому уряд покладає величезні надії на міжнародну допомогу. Вже зараз Мінінфраструктури розглядає різні механізми залучення інвестицій в транспортний сегмент.

"На основі державно-приватного партнерства планується розвивати дорожню мережу, порти, а після реформування "Укрзалізниці" буде можливість інвестувати у рухомий склад, зношеність якого вже сягає 90%", - повідомляє прес-служба.

Також Корейська сторона підтвердила бажання взяти участь у Донорській конференції, проведення якої очікується у першому кварталі цього року.