Патріарх Кирил засудив сурогатне материнство і запропонував зробити аборти виключно платними

Розвиток сучасних репродуктивних технологій не повинно руйнувати святість материнства

Про це заявив глава РПЦ Кирил, виступаючи сьогодні у Держдумі Росії, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Моральна свідомість не може примиритися з роздільною здатністю сурогатного материнства, що перетворює жінку і дитину в предмет комерційної угоди, перекручує саме поняття материнства, таємницю і святість цих відносин", - зазначив він.

Предстоятель церкви запропонував проводити операції зі штучного переривання вагітності в Росії виключно на платній основі. Він уточнив, що ціна послуг професійних медиків не повинна бути більше, ніж у підпільників.

"І вирішується проблема, - сказав патріарх. - Якби вдалося в два рази скоротити число абортів, був би стійкий і потужний демографічний ріст".

Патріарх упевнений, що таке нововведення не призведе до збільшення числа "підпільних абортів".

Кирило закликав російських парламентаріїв протистояти проникненню ідей "альтернативної моральності" в законодавство.

"Приклади відомі: це легалізація так званих одностатевих союзів, узаконення евтаназії, введення в суспільне життя окремих небезпечних елементів юстиції", - пояснив предстоятель церкви.

"На жаль, ці ідеї пропагуються і навіть нав'язуються Росії. Значною мірою від активної позиції російських парламентаріїв залежить здатність нашої країни встояти перед обличчям сучасних псевдоценностей, згубних для особи і людською цивілізацією в цілому", - підкреслив патріарх Кирил.