Селезньов: У полон терористів в Донецьку потрапив командир батальйону

В.о. прес-секретаря Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов підтверджує, що серед 16 захисників Донецького аеропорту, що потрапили в полон до бойовиків, є командир батальйону

"Так, ця інформація підтверджується", - повідомив Селезньов, при цьому не уточнивши ім'я і звання комбата, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За даними донецького порталу "62.ua", в полоні у бойовиків перебуває командир батальйону Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади, який захищав Донецький аеропорт з осені минулого року і потрапив у полон 20 січня, коли спробував ще з 8 десантниками прийти на допомогу своїм солдатам в новому терміналі Донецького аеропорту.

"Як стало відомо, бойовики заволоділи рацією "кіборгів" і чули абсолютно всі їхні переговори. І коли комбат з бійцями відправився за пораненими в аеропорт, їх вже чекали бойовики", - йдеться в повідомленні.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков повідомив на своїй сторінці в "Фейсбуці", що командир батальйону, що воював в аеропорту Донецька, потрапив у полон до бойовиків при спробі евакуювати бійців з терміналу аеропорту: "Не справа і не завдання комбата йти на евакуацію, але він пішов - там були його люди. І зараз він в полоні".

Як повідомлялося, в полку особливого призначення "Азов" у середу заявили, що сили АТО були змушені відступити від своїх позицій в Донецькому аеропорту після 242-денної оборони.

У Міноборони заявили, що бої навколо аеропорту тривають, частина будівель і території залишається під контролем українських військовослужбовців. За минулу добу в боях за аеропорт загинули 6 українських військовослужбовців, 16 були поранені і потрапили в полон до бойовиків, а 20 вийшли з боїв на території зруйнованих терміналів.