ТОП-5 способів очистити взуття від солі взимку

Найефективніші поради по догляду за взуттям зі шкіри та замши у зимній період

Повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на econet.ru.

1. Тепла вода, серветки, дитячий крем

Прийшовши з вулиці, промийте взуття теплою (але не гарячої) водою. Потім оберніть забруднені місця серветками або туалетним папіром і залиште чоботи сушитися. Щойно взуття почне висихати, на ньому буде виступати сіль, яка вбереться в серветку. Після того, як чоботи повністю висохли, взуття слід змастити дитячим кремом.

2. Розчин води з оцтом

Зробіть міцний розчин оцту (три частини оцту на одну частину води) і гарненько протріть білі плями солі отриманим розчином. Забруднення зникне.

3. Касторка

Ще один народний спосіб боротьби з плямами від солі - касторове масло. Прийшовши додому, ретельно промийте чоботи. Після того, як вони висохнуть, намастіть їх касторкою. Якщо білі розводи не зникли, повторіть процедуру кілька разів.

4. Парова баня для замши

Видалити соляні розводи з замшевого взуття набагато важче, ніж зі шкіряною. Поставте каструлю з водою на плиту і після закипання потримайте чоботи над парою. Після цього замшу слід розчесати сухою щіткою.

5. Манка з нашатирним спиртом

Допоможе замшевим чоботам і розчин нашатирного спирту. Протріть їм забруднені місця, а потім посипте їх манкою. Манна крупа вбере в себе сіль, і ваше взуття знову стане чистою.