Турчинов: Російсько-терористичні війська готують потужний наступ на Донбасі

Секретар РНБО Олександр Турчинов не виключає проведення бойовиками в найближчий час наступальних операцій

Про це він заявив за результатами поїздки в зону бойових дій, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу РНБО.

За його словами, ситуація біля Донецького аеропорту залишається найбільш складною. "Фактично повністю знищено новий термінал, але наші Збройні Сили зміцнили свої позиції в районі населеного пункту Піски та завдали ворогу серію дуже сильних ударів", - зазначив Турчинов.

За його словами, було знищено комунікації та транспортні розв'язки, які дозволяли швидко підводити бронетехніку безпосередньо до летовища.

Крім того, Турчинов заявляє про стабілізацію ситуації в районі 31-го та 29-го блокпостів.

"Постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил і засобів противника, зокрема, підтягування на передову кадрових частин Збройних Сил Російської Федерації дає підстави прогнозувати проведення в найближчий час ворогом потужних наступальних операцій",  - зазначив секретар РНБО.

Коментуючи свій обстріл в районі Донецького аеропорту, Турчинов зазначив, що цей сектор перебуває під постійним обстрілом. "Пересуваючись там, не потрапити під вогонь противника практично неможливо", - сказав він.

"Щодо вчорашніх подій хочу відзначити мужність спецназівців прикордонників, підполковника Ігоря Іващенка та водія Кугуару, старшого прапорщика, Олександра Діхтяренка, на БТРі яких ми просувались в секторі активних бойових дій", - додав він.

За його словами, ці прикордонники, не кинувши машину, змогли під постійним вогнем відремонтували БТР та замінили розірване осколками колесо.