Тимчук: Протягом вчорашнього дня терористи істотно наростили боєздатність своїх військ під Донецьком

У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії. У районі населеного пункту Донецьк протягом останньої доби противник вів постійні обстріли позицій українських військ і робив спроби штурму, змусивши підрозділи українських військ провести часткове перегрупування

Зміст

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Зокрема, у районі населеного пункту Піски тривали важкі бої з масованим застосуванням артилерії і бронетехніки. По трасі через населений пункт Сніжне противник продовжує перекидати сили і засоби з південного напрямку в Куйбишевський район Донецька і в район населених пунків Ясинувата - Спартак. Протягом 21 січня противник істотно наростив боєздатність зосереджених в даних районах своїх тактичних груп.

Після втрат в районі Спартак - Путилівська розв'язка, бронегруппа російсько-терористичних військ, що діє в даному районі, відійшла і провела доукомплектування військовою технікою та особовим складом. Зафіксовано прибуття в розпорядження даної бронегрупи для доукомплектування шести танків і чотирьох бойових броньованих машин (ББМ).

Оперує на напрямку Старомихайлівка - Піски тактична група противника, під прикриттям масованого артилерійського вогню, намагається відтіснити українські підрозділи за Донецьку кільцеву дорогу, на рубіж Опитне - Водяне.

Російсько-терористичні війська також продовжують нарощувати угрупування в своєму базовому районі в смузі Старобешеве - Комсомольське. Зафіксовано прибуття через Амвросіївку чергового конвою (до 20 критих вантажівок, 2 БМП-2). Частина артгрупи противника, яка вела вогонь з району населеного пункту Комсомольське, змінила вогневі позиції. Для підтримки посиленою ротної тактичної групи (РТГ) терористів, яка веде бої з передовими українськими підрозділами в районі Гранітне - Тельманове, прибуло підкріплення (3 танки, 10 ББМ).

До складу свого угруповання, що діє в районі населеного пункту Горлівка, бойовики також перекинули підкріплення у вигляді двох зведених мобільних груп. У район Вуглегірська прибула партія бронетехніки і декілька підрозділів "піхоти" бойовиків (фіксується як мінімум одна РТГ на БМП-2, по дузі північніше міста кілька маневрених груп - всього до 20 одиниць техніки, включаючи 6 танків - були висунуті в передову лінію). Південніше і східніше Єнакієвого зафіксовані дві групи по 350-400 бойовиків, до 12 одиниць броньованої техніки у кожній, при відповідному оснащенні вантажним транспортом і вогневими засобами (міномети, станкові гранатомети і т.д.).

Тимчук відзначив, що у зв'язку з постійними змінами в оперативно-тактичної обстановки група "Інформаційний Спротив" утримуємося від поширення інформації, пов'язаної з діями українських військ, зосередившись на висвітлення дій терористичних військ.