У Петербурзі скасовано виступ автора пісні "Путін Hello"

Виступ музиканта Михайла Новицького, чия пісня "Путін, лижі, Магадан" протягом останніх років стала неофіційним гімном протестного руху Санкт-Петербурга, скасовано "з об'єктивних причин"

Таке формулювання вибрала адміністрація арт-салону, де сьогодні ввечері мав пройти концерт, пише радіо Бі-бі-сі в Росії.

В опозиційних колах заборону концерту Новицького пов'язують з прем'єрою його нової пісні "Путін Hello", що відбулася 15 січня.

"Ми вважаємо що культура - поза політикою. І будь-який поважаючий себе і творче співтовариство діяч культури не має права використовувати її для підтримки тієї чи іншої політичної позиції, тим більше у хамській або грубій манері, нехай навіть вираженій в тонкій семантичній формі", - заявили представники арт-салону.

При цьому в салоні наполягають, що скасовують концерт "не з політичних, а з соціально-культурних і етично-професійних мотивів".

Скасований в четвер концерт присвячувався пам'яті Володимира Висоцького. Передбачався збір коштів на встановлення пам'ятної дошки на місці першого виступу поета в Ленінграді.