В МЗС РФ образилися на "Бородіно" і кажуть, що не обіцяли вмовити терористів приїхати у Мінськ

У Міністерстві закордонних справ Росії звинуватили главу зовнішньополітичного відомства України Павла Клімкіна у "дезінформації"

Про це передає Еспресо.TV з посиланням на офіційний мікроблог російського зовнішньополітичного відомства у "Твітері".

"Всім, хто читає твіттер П.Клімкіна: на дезінформацію ні в якому разі не піддавайтеся... П.Клімкін намагається через твіттер поширювати дезу. Пропозиція розвести важке озброєння — російська. Вона в Берліні була підтримана", — запевнили у російському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, у МЗС Росії відзначили, що "ще одна пропозиція Росії — створити підгрупи Контактної групи для реалізації всіх положень Мінських домовленостей".

"Можливо, Клімкін забув або заблукав у своїх фантазіях щодо якоїсь обіцянки Росії кудись привезти лідерів ДНР і ЛНР... Щодо того, що в Берліні було "Бородіно", — це він нехай обговорює з А.Яценюком та Г.Схетиной — головними фахівцями з історичних паралелей", — йдеться у повідомленнях.

Крім того, у МЗС РФ додали, що "те, що П.Клімкін визнав трагедію на зупинці в Донецьку терактом, — мужній вчинок. Залишилося визнати, що АТО — це насправді терористична операція Києва".

Нагадаємо, Клімкін у своєму "Твітері" описав результати зустрічі у "нормандському" форматі як "Бородіно": "У Берліні вчора було Бородіно — дипломатична битва, в якій ніхто не виграв і не програв. Зробили крок вперед по одному пункту мінських домовленостей".