Відомий український біатлоніст вирішив завершити кар'єру

Андрій Дериземля оголосив про те, що закінчує кар'єру в спорті

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на XSport.ua

"Можна було після чемпіонату України, де виступив непогано, їхати на збір, потім на етапи Кубка IBU і доводити результатом своє місце в команді на Європу. У тому, що результат був би, я не сумніваюся. Але все ж я прийняв для себе рішення відмовитися від цієї ідеї. По-друге, я все одно планував закінчувати після завершення сезону - бо не хотів займати чиєсь місце в команді. Нехай їде хтось з молодих - в плані досвіду для будь-якого з хлопців це буде набагато корисніше і ефективніше, ніж для мене. Тим більше, що на чемпіонаті світу я подивився - є хлопці, які можуть показати результат на чемпіонаті Європи. А в Чернігові не було особливо снігу ці тижні - тобто я мало стояв на снігу, та ще й після хвороби", - сказав спортсмен.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Андрій Дериземля вирішив закінчити кар'єру, але в кінці грудня повернувся в біатлон для того, що взяти участь в чемпіонаті Україні.

37-річний спортсмен продовжить займатися розвитком соціальних проектів на Чернігівщині та посилить допомогу армії.

Дериземля балотувався на останніх виборах до Верховної Ради на мажоритарному окрузі в Чернігівській області в якості самовисуванця, на яких посів друге місце.

Українець двічі ставав призером чемпіонатів світу: в 2007 році Дериземля посів третє місце у спринті, а в 2011 році збірна України взяла бронзу в естафеті.

За кар'єру Дериземля сім разів піднімався на подіум етапів Кубка світу (1 перемога, 1 друге місце, 5 третіх місць), в якому дебютував в сезоні 1996/1997 років.