Японців визнали найздоровішою нацією у світі

Секрет найздоровішого способу життя жителів Японії полягає у їх здорових звичках

Про це повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на Обозреватель.

Тривалість життя японців 82,5 року, а кількість людей з ожирінням мінімально - лише 3,5% (у деяких країнах Європи ожиріння діагностовано у чверті населення). Кількість людей з раком грудей, простати і серцево-судинними захворюваннями в Японії також значно нижче, ніж в інших розвинених країнах.

"В Японії люди закінчують трапезу чашкою зеленого чаю або фруктами, а не пудингом або тістечком. І порції десерту в Японії набагато менше, ніж на Заході" - вважає експерт Крейг Вілкокс.

Також японці їдять мало їжі з високим вмістом жирів, зате в їх раціон завжди входять водорості, багаті антиоксидантами.

У березні вчені з Університету Ньюкасла повідомили, що альгінат (речовина, що міститься в морських водоростях), перешкоджає поглинанню жиру організмом. Їх дослідження показало, що чотириразове збільшення вживання альгінату знизило засвоєння організмом жирів на 75 відсотків.

За словами експертів, відіграє роль і те, що в Японії прийнято багато ходити пішки.

"Один з найбільших секретів здорового способу життя по-японськи - ходьба пішки. Люди Ходять два або три рази на день, в середньому, і проводять радикально менше часу в автомобілях", - говорить Наомі Моріяма.

Ну і останнє - популярність в Японії бойових мистецтв і різних духовних практик, що дозволяє не тільки зберігати гнучкість суглобів, а й налаштовує на філософський лад, що робить японців не особливо ласими до таких відомих західних цінностей, як погоня за успіхом або грошима.