Боснійський міністр пішов у відставку бо не хотів продавати зброю Україні

Міністр зовнішньої торгівлі Боснії й Герцеговини Борис Tучич пішов у відставку

Як повідомив лідер його партії, причиною рішення став протест урядовця проти планів уряду продавати зброю Україні, інформує Deutsche Welle.

 Міністр зовнішньої торгівлі Боснії й Герцеговини Борис Tучич у четвер, 22 січня, пішов у відставку. Боснійський серб Тучич подав прем'єр-міністрові країни В'єкославу Беванді заяву про відставку, не пояснюючи причини свого рішення, повідомила увечері в четвер, 22 січня, інформагенція AFP з посиланням на секретаря уряду Боснії й Герцеговини Звоніміра Кутлесу.

Але лідер проросійської партії, до якої належить Тучич, сербський націоналіст Мілорад Додік, заявив, що міністр пішов із посади через "тиск" щодо продажу зброї Україні. "Причиною його відставки є те, що міністр не міг дати свою згоду на продаж озброєнь та боєприпасів Україні", - заявив Додік журналістам.

Центральний уряд Боснії й Герцеговини, який складається з представників трьох головних спільнот країни - сербів, хорватів і мусульман, - повинен дійти консенсусу для продажу зброї Україні. Точна кількість та тип зброї та боєприпасів, які Боснія готова експортувати до України, на разі невідома.