Бойовики намагаються просунутися до Сіверського Дінця. Найгарячіше в Станиці, Щасті, Кримському та Трьохізбенці

Бойовики концентрують значну кількість важкої артилерії, бронетанкової техніки та живої сили на напрямку Донецький – Кримське, з метою вийти до правого берегу р. Сіверський Донець

Як повідомили Еспресо.TV в прес-центрі "Північ", обстановка в зоні відповідальності військ оперативного командування характеризується підвищенням активності бойовиків. "Основними районами проведення обстрілів і надалі залишаються райони н.п. Станиця Луганська, Щастя, Кримське та Трьохізбенка. Основні зусилля противник зосереджує на напрямку Донецький – Кримське, де противник концентрує значну кількість важкої артилерії, бронетанкової техніки та живої сили, з метою відтіснити сили сектору із зайнятих рубежів та вийти до правого берегу р. Сіверський Донець", - зазначили в прес-центрі. 

Військові зазначать, що в період з 07.00 22 січня до 07.00 23 січня зафіксовано 30 обстрілів.

"Бойовики використовували всі види наявного у них озброєння, 7 разів застосовували систему залпового вогню БМ-21 "Град", 21 раз ствольну артилерію та міномети. В інших випадках озброєння танків та стрілецьку зброю. Вогневого ураження НЗФ зазнав особовий склад, який виконує бойові завдання в районах населених пунктів Кримське, Трьохізбенка, Щастя, Нижнє, Станиця Луганська, Ольхове, Кряківка", - повідомили в прес-центрі.

Крім того, бойовики проводять систематичний інформаційний вплив на мешканців населених пунктів вздовж лінії зіткнення, наголошують військові.

Нагадаємо, за даними координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука, тривали спроби наступу противника на Бахмутській трасі в районі блокпосту №29. Проте в результаті дій артилерійських підрозділів українських військ у відповідь противник істотно просунутися в бік Сіверського Донця не зміг, втративши не менше 4 одиниць бронетехніки.