Макаревич про сучасні ЗМІ: Одного разу нам скажуть правду, а ми вже не повіримо

Російський музикант занепокоєний, що віртуальний світ захопив світ реальний

Всю інформацію про будь-які події люди отримують через ЗМІ, які так чи інакше перебріхують її. Усвідомлення цього лякає російського музиканта, лідера гурту "Машина часу" Андрія Макаревича. Про це музикант написав на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Еспресо.TV.

"Все більше я жахаюся від того, що світ стає остаточно віртуальним. Ні, десь там, на кромці реальності, лунають справжні вибухи і гинуть справжні живі люди. А ми отримуємо віртуальну подачу цієї події - причому за бажанням того, хто подає, вона так чи інакше забарвлена, більш-менш перебрехана, а то й зовсім перевернута (я зараз не про наших орденоносних політоглядачів - це відбувається в усьому світі). І ось з цих коміксів у населення планети складається уявлення про реальність - і воно від неї далі й далі", - написав Макаревич.

Музикант прокоментував і засилля фейку. "Одного разу нам скажуть правду, а ми вже не повіримо", - написав музикант.

Розмірковуючи про нові технології, він також додав, що для того, аби люди не соромилися носити слухові апарати, як це відбувається з окулярами, їх можна просто зробити гарними. "Цікаво: окуляри люди носити не соромляться - а слухові апарати соромляться. А це прилади одного кшталту. Просто окуляри зуміли зробити красивими і навіть модними, а слухові апарати і досі намагаються заховати. А якщо зробити гарний слуховий апарат? Який простір для дизайнерської фантазії!", - зауважив Макаревич.

Нагадаємо, що минулого року лідер гурту "Машина часу" став лауреатом премії Московської Гельсінської групи в номінації "За захист прав людини засобами культури і мистецтва".