Президент Польщі розкритикував ідею надсилання польського війська в Україну

Президент Польщі Броніслав Коморовський виступає проти рішення про безпосередню відправку польського війська до України

Про це Коморовський заявив на телеканалі TVP Info, передає  Еспресо.TV з посиланням на "Польське Радіо".

За його словами, пропозиції щодо відправки польсикх військ до України були несерйозними та загрозливими, тим паче, що вони пролунали з уст кандидата на посаду головнокомандуючого збройними силами Польщі.

Президент сказав, що авторитету Польщі не сприяє думка країни, яка могла б окремо від Євросоюзну та НАТО розглядати сценарії розвитку політичного напрямку щодо України. На думку президента, Україні сприятиме лише згуртованість ЄС та НАТО у підтримці Києва в зміцненні суверенітету.

Коморовський додав, що не вважає, що хтось в Україні розраховує на перемогу, використовуючи при цьому власні чи іноземні війська у протистоянні з Росією.

Нагадаємо, раніше колишній опозиціонер Польщі Збіґнєв Буяк заявив, що "було би фантастично, якби польські солдати змогли воювати в Донецьку".

Однак кандидат у президенти від партії "Право і справедливість" Анджей Дуда у відповідь зазначив, що "це дуже серйозне рішення і треба його добре обдумати".

Критично до таких заяв віднеслась і прем’єр Польщі Ева Копач, котра сказала, що головну опозиційну партію Польщі "завжди тягнуло до війни, натомість Громадянська платформа – це партія миру".