"Солдатські матері" просять Шойгу не відправляти строковиків на Донбас

"Солдатські матері Санкт-Петербурга" направили до Міноборони Росії запит у зв'язку з примушуванням солдат-строковиків до підписання контрактів для їхньої відправки на Донбас

Про це заявила в ефірі «Эха Москвы» голова правозахисної організації Елла Полякова, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ"

Правозахисниця розповіла, що до організації надходять звернення з Мурманська, Костроми, Сибіру. Полякова додала, що батьки дуже налякані, вони не повідомляють прізвища дітей і це ускладнює роботу "Солдатських матерів".

"Солдат-строковиків змушують підписати контракт, погрожуючи кримінальним переслідуванням або обманюючи їх, що служба за контрактом триватиме не довше за початковий термін призову",- сказала Полякова.

Відповіді з міноборони РФ батьки поки не отримали.

Напередодні прес-секретар "Солдатських матерів" Олександр Передрук розповів, що до них стали постійно надходити звернення з приводу того, що громадян, які проходять службу в частинах Західного військового округу, змушували підписувати контракти про проходження військової служби.

Грунтуючись на зверненнях батьків військовослужбовців (особисто, телефоном, письмово), організація надішле звернення, у тому числі до прокуратури і Міноборони, розповів Передрук.