Снєгирьов: В районі Бахмутки терористи випробовують новітню російську зброю в умовах реальної війни

Проросійські терористи в районі Бахмутської траси (Луганська область) почали використовувати проти українських військовослужбовців нову зброю

Про це свідчать воронки нетипово великого розміру, повідомив  на своїй сторінці у "Фейсбуці" співголова громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов, передає Еспресо.TV.

"Цю інформацію підтвердили і у прес-службі голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля. Згідно з повідомленням, під обстріл потрапила і Попасна, яку обстріляли снарядами нового зразка", - написав він, процитувавши повідомлення.

"Обстріли Попасної велися снарядами нового зразка, від яких залишилися величезні вирви – набагато більші, ніж від реактивних снарядів із "Градів" чи мінометних мін".

Снєгирьов відзначив, що йдеться про застосування росіянами нової системи реактивного залпового вогню калібру 220 мм , яка нещодавно пройшла державні випробування на території Росії, посилаючись на слова генерального директора науково-виробничого об'єднання "Сплав" Микола Макаровець.

"По [калібру] 220 мм закінчені держвипробування", - заявив Макаровець.

Також він додав, що є програма з нарощування дальності стрільби систем "Смерч" і "Торнадо".

"Наразі, можемо констатувати, що після державного випробування, росіяни вирішили перевірити нову систему в умовах реальної війни на Сході України. Саме ці новітні системи залпового вогню фіксували розвідгрупи "Правої Справи" під час бойових дій в районі луганського аеропорту", - написав Снєгирьов.

Нагадаємо, протягом останніх днів в районі Бахмутської траси тривають запеклі бої. 

20 січня  в результаті масованої атаки терористів українські військові залишили 31-й блокпост в районі Бахмутської траси на Луганщині.

Згодом в  РНБО повідомляли, що на Бахмутській трасі тривають запеклі бої. 

Під час боїв за 29-й і 30-й блокпости загинув один військовий, а близько семи зазнали поранень.

Однак сьогодні після ряду успішних ударів артилерії ЗСУ терористи залишили 31-ий блокпост