У Саудівській Аравії поховали короля Абдаллу

Загорнуте у просту білу плащаницю тіло померлого короля Саудівської Аравії Абдалли доставили сьогодні до мечеті в Ер-Ріяді відповідно до аскетичних традицій поховання вахабітів

Про це інформує "Euronews", передає Еспресо.TV

Загорнуте у просту білу плащаницю тіло померлого короля Саудівської Аравії Абдалли доставили сьогодні до мечеті в Ер-Ріяді відповідно до аскетичних традицій поховання вахабітів.

Далі було відправлено денну молитву – перед зібранням мусульманських провідників, саудівських принців, впливових клериків та мільярдерів-бізнесменів з усього регіону.

У тій самій столичній мечеті імам оголосив ім‘я наступника короля Абдалли – на трон зійшов його неповнорідний брат, 79-річний Салман бен Абдель-Азіз ас-Сауд.

У Саудівській Аравії королівська родина дбає про те, щоб державу очолив принц, який має найкращий потенціал для керівництва країною та примноження родинних статків.

Перед новим королем Саудівської Аравії стоять величезні виклики. Серед них – загроза з боку так званої “Ісламської держави”, бойовики якої дестабілізують ситуацію у всьому близькосхідному регіоні.

У самому Ер-Ріяді не має великих ознак того, що помер правитель, який очолював державу впродовж багатьох років. Газети вже надрукували фото нового короля, а поруч – і його майбутньго наступника.